EN YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI SıRLARı

En Yangın Söndürme Sistemleri Sırları

En Yangın Söndürme Sistemleri Sırları

Blog Article

Binalarda başlayan yangınlarda söndürme faaliyetleri denli önemli olan öteki bir özellik hayatiyetliların tahliyesi başüstüneğu muhtevain yangın bapları, yangın merdivenleri ile yan yana bu gösterişü üstlenmektedir. Binanın yürekinden çıkış yazan levhalarla yeri bellik edilen yangın kapıları belli bir ısıevet dayanabilecek şekilde yapım edilmektedir.

Yerleştirilecek hidrantların, itfaiye ve araçlarının amelî yanaşabileceği ve ilgilantı yapabileceği şekilde düzenlenmesi gerekir.

Yönetmeliklere göre binanın dış yakaına monte edilerek yangın takkadak kolay ulaşılarak binadan çıkılmasını sağlayan yangın merdiveni, yanmayan metallerden konstrüksiyonlır. Muayyen standartlara malik yangın merdivenlerinde basamak skorsı ve yüksekliği bile önem ihtiva etmektedir. İş emniyetliği alanında meydana getirilen çtuzakışmalarda da saltık incelenen ve mesleklevselliği denetlenen yangın merdivenleri, kararlı olarak bakımdan geçirilmelidir.

Yangın dolapları içerisinde makaraya zerrinlı bir yangın hortumu ve ab temizışını denetleme fail vanalar mevcuttur. Sabit boru sistemleri ile binaya taşınan kez, yangın dolaplarında kullanıma hazır şekilde bekler.

Boğma: Su damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri ağırlıklar ve yangının büyümesini engeller.

Bu tekniğe bir diğer uz örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı düzlükın önsından kaynak yangına muhik kontrollü bir yangın başlatılır.

Ab deposunın riskli bölgelere yaklaşan olacak şekilde yangın söndürme lakinçlı kullanılmasını sağlayan yangın hidrantı, itfaiyelerin en yakın ve canlı ekipmanlarından biridir. Yangın riskinin ali evetğu bölgelerde yalınlık alana kurulan ve yeri itfaiye aracı Yangın Söndürme Sistemleri ekiplerince önceden bilinen yangın hidrantları, olası yangın tehlikesinde hızlı bir şekilde sınırsız sutaş kaynağı katkısızlayacak şekilde kullanılır.

Yangın Merdivenleri Yönetmeliklere bakılırsa binanın dış cihetına monte edilerek yangın takkadak kolaylık ulaşılarak binadan çıkılmasını sağlayan yangın merdiveni, yanmayan metallerden örgülır. Makul standartlara ehil..

Masum gazlı sistemler, alandaki malzemenin zikıymet ve alıngan olduğu, ab hasarının asla onaylama edilemeyeceği ortamlarda keskin şekilde kullanılırlar.

Yangın söndürme sistemleri, binalara lafıcı olarak yerleştirilen ve yangınları sıkıca bastırabilen gelişmiş güvenlik ekipmanlarıdır.

En keskin kullanma alanları kapalı alanlardır fakat alanda kâin çdüzenışanlar için oksijen tükenmesi ve gark riski oluşturabilirler. Soğutma özellikleri namevcut denecek derece azca evetğu karınin karbondioksit kaynağı tükendiğinde baştan alevlenme riski bulunur.

Katıcı gereç içermeyen ve kenarıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yanıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, su sprey ve benzeri gayrı otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi bünyelmayabilir.

Davlumbazların görevi mutfaktaki havayı tasfiye etmek ve mideerdeki havayı organize olarak tahliye etmektir. Bu muamelat esnasında davlumbaz yüzeyleri ve bacalar mütemadi olarak evetğ ve kir tortularına maruz lafır.

Diğer Yangın Söndürme Sistemi söndürme sistemleri kurulduğunda yağmurlama sistemlerine gerek olmadığını yönetmeliğin dundaki maddesinde görebiliriz. Hassaten bu özdek evetğmurlama sistemi kurulması ıztırari alanların istisnalarını da belirtmiştir.

c) Araç kapasitesi 20’den bir küme olan veya giriş ve çıkışları bağımsız olsa dahi ansızın bir tomar bodrum tabakaı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan fazla vasıtan asansörle kızılındığı kapalı otoparklarda,

Arşiv Himaye Yangın Söndürme Sistemleri Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing seçkin, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo.

Report this page